Acció llogatera a la seu del PSC a Barcelona: #RegulaciónAlquileresYa!

El Sindicat de Llogaters i Llogateres hem decidit ocupar aquest matí la seu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) al carrer Pallars 191 de Barcelona atesa la voluntat del Govern espanyol d’aprovar demà, 22 de gener, un Reial Decret de mesures urgents en matèria d’habitatge que no inclou cap mesura per regular els preus. Animem als veïns i veïnes que ens acompanyin al llarg del dia i fem una crida a la concentració que tindrà lloc aquesta tarda a les 18 h davant la seu socialista per exigir  la regulació de preus a un PSOE que vol tancar en fals aquest tema, amb tot el que això suposarà per les nostres vides i barris, i que amb aquesta intenció està maniobrant per aconseguir abstencions de Ciutadans i PP, a més d’altres grups parlamentaris.

Des que vam néixer i vam començar a fer els nostres primers diagnòstics, vam llançar un decàleg de mesures de sentit comú, que ja s’apliquen en altres països, i que aquí implicarien ni més ni menys que respectar la Constitució que tants diuen defensar. Així li hem transmès al Govern i als grups parlamentaris en les últimes setmanes, subratllant les següents propostes:

  1. Fi de les pujades: és urgent regular els preus del lloguer basant-se en índexs que tinguin en compte el poder adquisitiu real de la gent.
  2. Fi de les expulsions injustificades: els contractes han de renovar-se a no ser que el propietari demostri que necessita l’habitatge per a ús personal o d’un familiar.
  3. Fi dels fons voltor: és imperatiu eliminar les socimi, vehicles financers que gaudeixen d’enormes privilegis fiscals, i que permeten que els fons voltor especulin massivament amb les nostres llars i siguin la punta de llança de la bombolla.
  4. Mobilització dels habitatges buits: en un context d’emergència habitacional (180 desnonaments cada dia), cal començar a multar i fins i tot expropiar per a garantir la funció social de l’habitatge, evitar l’escassetat artificial i frenar l’especulació.
  5. Fi dels abusos dels intermediaris: són els arrendadors, per als que treballen la pràctica totalitat d’agències immobiliàries, els que han d’assumir els seus honoraris. Mai els llogaters, que avui som captius dels agents.

Les mesures sobre lloguers incloses al pacte de pressupostos que l’octubre passat van signar Unidos Podemos i PSOE ens va semblar molt insuficients, i així ho vam dir en el seu moment. Entre les poques iniciatives mínimament destacables que recollia hi havia una teòrica regulació dels preus dels lloguers, encara que enormement rebaixada respecte al que reivindiquem des de fa temps. Aquest acord, ple de mancances, ni tan sols ha estat respectat quan, a falta de l’aprovació dels Pressupostos, el Govern ha promogut un Reial Decret-Llei on l’única mesura destacable és l’augment dels anys de contracte, i que no inclou res sobre l’esmentada regulació del preu del lloguer, ni cap ampliació del temps de preavís davant la finalització del contracte, etc.

Com hem vist en les nostres assemblees de l’últim mes, aquesta circumstància ja està provocant pujades molt abusives, perquè la propietat vol assegurar-se el negoci davant de la tímida ampliació dels anys de contracte que planteja el Reial Decret: fins i tot s’han demanat pujades esglaonades que arriben fins els 1400 € per compensar l’ampliació de la durada dels contractes. Així, el que a priori podria ser una bona notícia (l’augment, encara que sigui escàs, de la durada dels contractes) està tenint ja efectes molt perjudicials per a la gent que vivim de lloguer.

Demà es portarà al ple la votació sobre si es consolida o no l’esmentat decret, i creiem que si les d’abaix demostrem el nostre afartament podem forçar el govern a incloure mesures imprescindibles com la regulació de preus. Per tot això, des del Sindicat de Llogaters i Llogateres encetem la campanya #RegulaciónAlquileresYa i convidem els veïns i veïnes a acompanyar-nos al llarg del dia i a la concentració de les 18 h.

 

Sindicat de Llogaters i Llogateres, PAH, Sindicat de Barri Poble Sec, Fem Sant Antoni, Assemblea de Vallcarca.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca