Carta als fundadors d’Elix

 

Carta dirigida a Jaime Lacasa Gonzalez i Jorge Benjumea Peñafiel,

Socis fundadors promotora ELIX

Hem vingut avui aquí un grup de veïns i veïnes del barri de Sant Antoni i d’altres barris de la ciutat per denunciar el desnonament invisible de llogaters promogut pels interessos immobiliaris especulatius i l’actual model turístic de Barcelona que han convertit la ciutat, i molt especialment l’habitatge, en un objecte de negoci privat al servei de fons d’inversió i d’immobiliàries que defugen les conseqüències i costos socials de les seves pràctiques econòmiques.

Perquè veiem el patiment dels veïns i veïnes que esperen la notificació d’una pujada abusiva del lloguer que no correspon als salaris que es paguen i que no podran assumir, o el burofax que els comunica que no se’ls renovarà el contracte i que han de marxar de casa seva. Hem vingut per la Merche, la Clara, l’Eli, la Paula, l’Ernest, l’Helena, pel barber del carrer Viladomat, pel Ferran dels còmics de la Ronda de Sant Antoni, i per tants altres botiguers, per la Lali i el Pau, en Xabier, l’Anna, en Geno, i molts altres veïns que han estat expulsats o estan en procés de ser-ho.

Estem aquí per assenyalar avui la promotora ELIX, de la qual són vostès socis fundadors, perquè ELIX és una de les moltes empreses immobiliàries, que amb la complicitat de molts agents privats i de les institucions públiques, són responsables de la pujada del preu de l’habitatge i dels lloguers a uns nivells assumibles només per les rendes més altes i pels turistes. Estem aquí per denunciar que, amb les seves més de trenta promocions immobiliàries a Barcelona, i més de vuitanta edificis al seu portfolio, són un agent actiu i responsable del desnonaments invisibles de llogaters que s’han executat o s’estan executant aprofitant la desprotecció legal que pateixen els llogaters sota la Ley de Arrendamiento Urbano, i exercint diverses formes d’intimidació.

Presumeixen que les seves rehabilitacions “respecten” l’arquitectura tradicional dels edificis, que compren edificis “per respondre a les necessitats de centenars de persones que cerquen una llar especial.” A qui no respecten és a les persones, i el que no diuen és que només al barri de Sant Antoni els seus edificis “con encanto,” tan respectuosos amb els ornaments, han suposat l’expulsió dels antics llogaters de Parlament 4,  Calàbria 3, Tamarit 116, i Parlament 1-3, on estan ara mateix fent fora els darrers inquilins. Calàbria 3 és actualment un edifici dedicat exclusivament a pisos turístics i a Parlament 4 n’hi ha uns quants. Queda ben clar a quines necessitats respon la seva immobiliària i a qui satisfà la seva activitat. No costa gaire imaginar-se  quin serà l’ús de Tamarit 116 i Parlament 1-3 quan acabin amb ells.

Hem vingut avui aquí a defensar el dret a l’habitatge i a viure a la nostra ciutat, a exigir una legislació que protegeixi els drets dels llogaters i dissuadeixi l’especulació immobiliària. A exigir a ELIX que aturi immediatament el desnonament dels llogaters que queden a Parlament 1-3 i que dediqui aquest edifici i el de Tamarit 116 a lloguer de llarg termini a preus consistents amb el sou mitjà dels veïnat del barri. I també hem vingut a animar als veïns de Sant Antoni i dels tots barris de Barcelona a que s’organitzin per denunciar i combatre l’especulació que ens expulsa dels nostres barris.

No ens fareu fora!

Plataforma veïnal Fem Sant Antoni  i Sindicat de llogaters

Barcelona, 3 de juliol del 2017

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca