Totes som sedicioses. Davant la criminalització, més carrer!

Comunicat d’adhesió del Sindicat de Llogateres de Barcelona a la vaga i mobilitzacions del 18 d’octubre

Foto: Fotomovimiento

Al Moviment per l’Habitatge vivim constantment la criminalització de la gent que es mobilitza i defensa els seus drets més fonamentals, com el dret a un sostre. Setmana rere setmana, davant d’una immobiliària o aturant desnonaments ens topem amb desplegaments policials desproporcionats, denúncies i identificacions. “La llei és la llei” ens diuen, “no hi ha res a fer”. Però no ens convencen, ja que setmana rere setmana assolim victòries gràcies a la resistència no-violenta, i aconseguim que veïnes treballadores puguin seguir vivint a les seves llars, dignament. És per això que la sentència del Tribunal Suprem als dirigents del procés ens indigna. Rebutgem la repressió al moviment per l’habitatge i a qualsevol altre moviment pacífic que defensi drets i llibertats bàsiques. Considerem que la sentència suposa un atac a les garanties democràtiques mínimes, i això ens obliga a posicionar-nos i també a convocar a la vaga del 18 d’octubre.

Cinc punts per explicar la nostra posició i animar a la mobilització i a la vaga el 18 d’octubre.

  • No podem acceptar aquesta sentència perquè suposa un precedent de judicialització i criminalització contra qualsevol dissidència i desobediència civil pacífica. El contingut de la sentència i la jurisprudència que ha generat pot ser utilitzada, per exemple, contra les persones que aturem desnonaments.

 

  • No hi pot haver mai una solució judicial o policial a un conflicte polític. La sentència del Tribunal Suprem té un clar to exempleritzant que busca generar por a tothom que lluita pels drets i les llibertats. Rebutjant la sentència, rebutgem aquesta por que ens volen posar al cos.

 

  • El Sindicat de Llogateres defensem el dret a l’habitatge i a la ciutat, defensem la justícia social i una democràcia radical que posi la gent al centre. No fem gaire sovint posicionaments fora de l’àmbit de l’habitatge, però davant aquest fets excepcionals ens sumem a la vaga en clau democràtica i de defensa de les llibertats civils.

 

  • Ara bé, la sobirania no només passa per garantir les llibertats polítiques; sobretot passa per garantir la base material sobre la qual es constitueix l’autonomia individual i col·lectiva dins d’una societat amb justícia social. És imprescindible dotar la vaga d’un contingut social i de ruptura amb el cicle neoliberal de retallades, privatitzacions i precarització laboral. No hi ha llibertat política si no podem assegurar una vida material digna i autònoma per a tothom.

 

  • Un país on la població destina la meitat del salari a pagar un lloguer és un país escanyat, sense capacitat per construir projectes de futur. Per això la vaga general d’aquest divendres i les futures mobilitzacions en clau democràtica, han de tenir el dret a l’habitatge i a la ciutat en el centre, imprescindibles per garantir la justícia social i una democràcia real.

A qui ens diu “la llei és la llei”, nosaltres responem: La gent és la gent! I la història ens diu que els drets només es conquereixen al carrer. Ens veiem el 18 d’octubre!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca