Contra la repressió i per una democràcia real: Vaga Social 3-O

vaga 3-o

Davant els fets ocorreguts ahir, 1 d’octubre a diferents col·legis electorals i carrers de Catalunya, el Sindicat de Llogaters i Llogateres (SLL) vol manifestar el següent:

  • No pot haver-hi mai una solució policial a un problema polític. L’especial brutalitat d’ahir per part de diferents cossos policials eleva l’autoritarisme de l’Estat a un nivell inacceptable per cap sector de la societat.
  • Des dels moviment socials sabem molt bé que legal i legítim no són la mateixa cosa. Ho vàrem aprendre amb el 15-M i la batalla contra els desnonaments de la PAH i altres col·lectius de barri. Els drets no existeixen només perquè estiguin escrits, sinó que s’han de exercir. Una vegada més s’ha demostrat que la societat, la gent activada i apoderada, va un pas per davant de les lleis: ha estat l’autoorganització de la gent, en comitès de defensa del referèndum, la que ha permès l’obertura dels col·legis defensats des de divendres a la tarda i durant tota la jornada electoral, assegurant i permetent l’execució del referèndum i el seu recompte.
  • El SLL som una organització que defensa el dret a l’habitatge mitjançant l’autorganització de les llogateres i llogaters. En formem part gent de diferents sensibilitats polítiques. Entenem, però, que davant d’aquests fets excepcionals, ni nosaltres ni ningú, no ens podem quedar al marge. Per això ens sumem a la convocatòria de vaga general de demà dia 3 d’octubre, entenent-la com una mobilització legítima davant dels greus esdeveniments ocorreguts.
  • Ara bé, la sobirania no només passa per garantir les llibertats polítiques, sobretot passa per poder garantir la base material sobre la qual es constitueix l’autonomia individual i col·lectiva dins d’una societat amb una veritable justícia social. A més de la defensa de les llibertats democràtiques, creiem que cal dotar la vaga d’un contingut social i de ruptura amb el cicle neoliberal, caracteritzat per retallades socials que han agreujat la desigualtat social existent abans de la crisi econòmica.
  • A Catalunya, la desigualtat i la falta de democràcia real no provenen només de l’explotació laboral: avui en dia, l’especulació immobiliària és una de les seves principals causes. Diguem-ho clarament: un país on la població destina la meitat del salari a pagar un lloguer és un país escanyat, sense capacitat per construir projectes de futur. És per aquest motiu que la vaga general de demà dimarts, així com totes les futures mobilitzacions en clau democràtica, han de tenir el dret a l’habitatge i a la ciutat en el centre, per tal de dotar-les d’un caràcter realment transformador.

Animem a tothom a participar de les assemblees convocades als seus centres de treball. A les escales de veïns! Als barris i als comitès en defensa del referèndum!

3-O vaga general!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca