Què fer si detectes un anunci de pis fraudulent?

El 9 de setembre de 2020 va aprovar-se al Parlament de Catalunya una llei pionera a tot l’estat que, finalment, ha regulat els preus dels lloguers. Aquesta llei frena de forma directa l’especulació amb l’habitatge i comença a desescalar els preus d’aquelles zones considerades “tensionades”. Malauradament, però, molts arrendadors, immobiliàries i administradors de finques obvien la llei o fan trampes per esquivar-la i continuar obtenint guanys rendistes a costa d’uns preus abusius. Una de les formes que tenen de fer-ho és obviant informació obligatòria als anuncis de pisos i pujant el preu dels lloguers.

Tots els anuncis de pisos han d’informar dels següents elements:

 • El valor de l’índex de referència actualitzat. Pots consultar-lo aquí.
 • L’import de la renda del darrer contracte d’arrendament. Pots consultar-lo a l’Incasòl.
 • La superfície útil de l’habitatge (tal com s’indica a la cèdula d’habitabilitat), no la construïda.

Si detectes anuncis fraudulents, ajuda’ns a denunciar-ho! Necessitem la teva involucració i empenta per tal de fer-los complir la llei.

 

Què hi pots fer?

 1. Formalitza la denuncia a través de l’Agència Catalana del Consum i el Sindicat de Llogateres

  L’òrgan oficial que té capacitat per sancionar els anunciants és l’Agència Catalana del Consum. Per efectuar directament la denúncia a través del Sindicat de Llogateres, cal omplir el formulari de l’Agència seguint les instruccions d’aquesta guia que adjuntem a continuació. Són només 5 minuts i amb totes les denúncies aconseguirem que es sancionin els grans portals que infringeixen la llei.

  • Aquí tens el formulari de l’Agència Catalana del Consum.
  • Aquí tens la guia sobre com emplenar-lo correctament.
 2. Contacta la immobiliària o propietari i exigeix que compleixin la llei

  • Descarrega’t la carta dirigida al propietari o immobiliària.
  • Omple la carta amb les dades de l’anunci.
  • Envia-la al propietari o a la immobiliària en qüestió, adjuntant una captura de pantalla de l’anunci. No t’oblidis de posar en còpia al Sindicat! Així podrem saber quantes denuncies s’han fet: denuncies@sindicatdellogateres.org.
 3. Fes-ho públic a les xarxes

  Ajuda’ns a denunciar-ho públicament compartint una captura de pantalla de l’anunci a les teves xarxes socials amb el hashtag #AnuncisFraudulents i etiquetant al Sindicat de Llogateres de la teva zona.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca