Dubtes i preguntes davant l’anunci del Gobierno de limitar les actualitzacions de lloguer al 2%

Des del 30 de març ha entrat en vigor una mesura aprovada pel Govern de l’Estat que estableix que les actualitzacions anuals de la renda, no podran superar en cap cas el 2%. Això és degut a que la majoria de les actualitzacions es fan en base a l’IPC, que és el màxim increment que permet la LAU. Com aquest s’ha disparat fins al 9,8%, el Govern ha aprovat aquesta mesura, però això no vol dir que sigui obligatori que t’augmentin el lloguer i, per tant, estem en el nostre dret de negociar-ho.

Després de 8 anys de pujades de lloguer sense precedents, no podem permetre que en un moment d’inflació com el què vivim, on ens pugen el preu de la llum, del gas, la benzina i la cistella de la compra, a sobre ens apugin també el preu del lloguer.

A continuació et facilitem informació bàsica del què estableix la llei amb aquesta mesura. Però recorda: davant qualsevol intent de pujada, tens dret a negociar-la i t’animem que vinguis al Sindicat perquè t’ajudem a fer-ho!

1) Qui podrà beneficiar-se d’aquesta mesura?

Totes les arrendatàries a qui el seu contracte compleixi una anualitat entre l’entrada en vigor del decret (30 de març) i el 30 de juny i que al seu contracte s’hagi pactat expressament que la renda s’actualitzarà anualment. Recordem que si no hi consta cap pacte que faci referència a l’actualització, el lloguer no es podrà incrementar MAI!

2) Si em van actualitzar el lloguer anteriorment a l’entrada en vigor d’aquesta mesura, m’hi puc acollir?

Malauradament no! Si per exemple ens van actualitzar la renda un 7,6% a principis de març, legalment ens ho podran continuar cobrant. La mesura només afecta a qui li tocava actualitzar després de l’entrada en vigor de la mesura. Això no vol dir que no hi puguem fer res, veniu al sindicat i ho negociem!

3) Si la propietat és una persona física, em poden cobrar més del 2%

Només si hi esteu d’acord! Si no accepteu que us cobri més d’aquest 2%, no us el podrà cobrar. Possiblement, la propietat intentarà enganyar-vos o intimidar-vos perquè accepteu augments superiors, no ho permeteu! Veniu al Sindicat!

4) I si la propietat és una empresa?

Si la propietat és una empresa no hi ha res a parlar, no et poden augmentar més del 2% ni que les parts hi estigueu d’acord.

5) La propietat diu que em pot actualitzar la renda perquè m’ho va comunicar abans que el decret entrés en vigor…

No, el decret no diu res d’això! Si l’anualitat del contracte es compleix en el període comprès entre el 30 de març i el 30 de juny, han de complir la mesura. No us deixeu enganyar i veniu al sindicat.

6) El meu contracte va complir una anualitat el mes de gener i la propietat m’ha comunicat que a partir de la propera mensualitat, s’actualitza la renda un 6’7%. Ho poden fer?

Malauradament, el marc legal ho permet. Però recorda, la pujada que et poden fer ha de correspondre al percentatge de pujada interanual que marcava l’IPC quan el teu contracte va complir l’anualitat. A més, mai et poden demanar les quantitats no pagades retroactivament. Per últim, si reps la notificació, demana sempre que no te l’apliquin argumentant que és injusta i si s’hi neguen, negocia una rebaixa!

Si el teu contracte va complir l’anualitat abans del 30 de març i necessites més informació sobre quan i com et poden aplicar l’augment de l’IPC, consulta aquesta guia i veuen al Sindicat perquè t’ajudem a negociar la no pujada.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca