Es trenquen negociacions amb OPTIMUM RE i el veïnat intensifica la lluita

S’estén la lluita contra OPTIMUM després de trencar negociacions amb les veïnes Carme 106, Carme 23 i Maçanet 6 . Les veïnes denuncien que els gestors d’aquest fons voltor han incomplit la seva paraula. Durant les pròximes setmanes intensificaran la lluita amb l’objectiu de reiniciar unes negociacions que permetin arribar a un acord que garanteixi als veïns quedar-se a les seves cases.

A mitjan desembre veient que la SOCIMI OPTIMUM es negava a iniciar una negociació per a renovar els contractes dels inquilins afectats, decidim prendre la iniciativa!! Així doncs realitzem una acció en què es va ocupar la seva seu per a exigir que es detingués l’expulsió de veïns i fer públiques les seves practiques especulatives així com els inversors que les promouen.

Arran d’aquesta acció es va obtenir el compromís per part dels gestors de OPTIMUM d’iniciar una negociació per a abordar la renovació de contractes. Les negociacions s’han anat dilatant en el temps i quan semblava que s’havia arribat a un acord satisfactori, la propietat, incomplint la seva paraula, es va desentendre d’algun dels punts pactats i les negociacions es van trencar.

És per aquest motiu que els veïns de les diferents finques afectades juntament amb les diferents entitats ciutadanes que treballen per al dret a un habitatge digne (Sindicat de Llogateres, Sindicat d’Habitatges del Raval, RavalRebel, Resistim al Gòtic, Observatori DESC…) estem decidits a seguir la nostra lluita fins a aconseguir que cap veí sigui expulsat de la seva casa!

És intolerable que es vulneri el dret a l’habitatge i s’exerceixi violència immobiliària expulsant a famílies de les seves cases sol perquè uns pocs inversors augmentin la rendibilitat de les seves inversions. És per això que els veïns hem decidit tornar a les mobilitzacions i denunciar públicament a cadascun dels accionistes de OPTIMUM que amb impunitat i ambició desmesurada expulsen a persones de les seves cases!

Cal recordar que OPTIMUM RE SPAIN i OPTIMUM III VALUE ADDED són SOCIMIS exemptes de pagar l’impost de societats. Aquests dos vehicles especulatius han capitalitzat a través dels seus accionistes uns 200 milions d’euros i els han invertit en actius immobiliaris. Quan OPTIMUM compra una finca sempre es repeteix un mateix patró de funcionament: en un primer moment s’observa una premeditada desatenció del manteniment dels espais comuns, posteriorment, i a mesura que s’extingeixen els contractes de lloguer la propietat es nega a renovar-los i procedeixen a expulsar als veïns, a vegades també realitzen pròrrogues de de pocs mesos i arrendaments de temporada per a així aconseguir que tots els pisos acabin els seus contractes en una mateixa data. Una vegada l’edifici està buit aprofiten per a vendre’l o reformar-lo. Totes aquesta pràctiques poden ser considerades fraudulentes ja que precarizan el dret de l’inquilí a un habitatge digne.

És important tenir en compte que OPTIMUM només és un vehicle d’especulació immobiliària i que els autèntics responsables d’aquestes practiques són els seus inversors. Aquests accionistes, a final d’any recullen grans dividends obtinguts a costa de maltractar a famílies i deixar-les al carrer privant-les del legitimo dret a un habitatge digne. És per això volem deixar ben clar qui són:

  • BMB INVESTMENT MANAGEMENT PARTNERS S.L.O (JOSEP BORRELL DANIEL)
  • ANANGU GRUP, S.L (MARC SABÉ RICHER),
  • BODI OF KNOWLEDGE, S.L (JOAN PLENSA ALMUZARA),
  • A.C.V INVERSORS, S.L (ÁNGEL JAVIER MIRALLAS SARABIA).
  • MIRADOR MADRID INVERSIONS I DESENVOLUPAMENTS HOTELERS, S.L. (LAITH GAITH PHARAON)
  • FINICON (MARCOS i ALICIA FINGERHUT HEDERICH)
  • BLUEMOUNTAIN LUXEMBOURG HOLDINGS
  • ITZARRI EPSV

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca