Carta al MH President de la Generalitat sobre la Ley de Regulación de Precios


Descarrega’t la carta en PDF.


Molt Honorable President
Joaquim Torra i Pla,

Ahir es va presentar al ple del Parlament la Proposició de Llei de Contenció i Moderació del Preu del Lloguer. L’objectiu de la iniciativa és contenir i minorar el preu dels lloguers dels habitatges a les 60 ciutats amb més problemes d’accés a l’habitatge de Catalunya. En els darrers cinc anys, les rendes han augmentat 30 vegades més que els salaris, cosa que obliga a una gran part de les famílies catalanes a destinar més del 50% dels seus ingressos a pagar el lloguer. Aquest context d’emergència social s’ha vist agreujat per la pandèmia i les conseqüències econòmiques que se n’han derivat.

Com hem explicat públicament, la llei és el resultat d’un gran pacte de país: inclou el Govern, a una majoria parlamentària (Junts Per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya En Comú i la CUP), i a la societat civil. Més de 4.000 entitats socials de Catalunya han firmat un manifest de suport al text legislatiu.

El llarg procés d’elaboració i negociació del text, amb concessions de tots els agents implicats, es va tancar definitivament la setmana passada. I es va fer amb l’acord de respectar de forma íntegra el seu contingut. Per això hem explicat que es tracta d’una regulació de mínims: una normativa d’emergència que, de forma provisional, donaria alè als milers de famílies escanyades pel preu dels lloguers. Una contenció de preus que està molt lluny del què necessitem per complir amb els mandats de Nacions Unides, però que és un primer pas.

Si avui ens posem en contacte amb vostè és perquè no entenem per què ahir el grup parlamentari de Junts Per Catalunya va anunciar que esmenarà el contingut de la llei. Per una banda, implicaria abandonar el pacte social i polític al qual ens vam comprometre tots els agents. Per altra banda, les esmenes introduïdes deixarien en paper mullat la regulació, ja que permetria els preus seguir pujant fins a un 30% en plena crisi pandèmica. Seria un error que el país no es pot permetre.

Davant d’aquesta situació sobrevinguda, sol·licitem una reunió d’urgència amb vostè, MHP, per conèixer el seu parer i mirar de reconduir la situació. Abans no sigui massa tard.

Atentament,

Sindicat de Llogateres i Llogaters

Si continuas navegando por este sitio web aceptas las galletas. Más información

La configuración de las galletas de este web está definida como "permite galletas" para poder ofrecerte una mejor experiencia de navegación. Si continuas utilizando este sitio sin canviar la configuración de galletas o bien haces clic en "Apceptar" entendemos que estás de acuerdo.
Política de cookies

Tanca