Azora utilitza la COVID-19 per a treure més rendiment de les seves inquilines

Azora és un gran exemple de com un fons voltor pretén aprofitar la crisi del COVID-19 per a especular encara més amb els seus habitatges a costa de la situació d’inseguretat de les seves llogateres i obviant les mesures implementades pel Govern en matèria d’habitatge.

 • Va oferir microcrèdits propis al 2% d’interès a retornar en 1 any.
 • Davant les pròrrogues automàtiques de 6 mesos que va establir el Govern, Azora aprofita el moment per a fer signar al llogater renovacions de contracte, fixant condicions diferents i pujades de fins al 40% els primers 3 anys, dins de contractes de 7 anys.
 • Davant de les reiterades peticions de les llogateres de dur a terme una negociació col·lectiva, Azora utilitza campanyes de màrqueting per a netejar la seva imatge proposant activitats de ioga o la neteja de zones comunes, que després no s’ha fet.

Per tot això s’ha llançat a les xarxes la campanya #AzoraNegociaYa. A continuació us compartim el comunicat dels veïns organitzats en les finques de Catalunya afectades per Azora.

COMUNICAT sobre la situació de renovació de lloguers condicionats a la crisis sanitaria COVID-19 i el Reial Decret 11/2020.

Les comunitats de Badalona, Granollers, Hospitalet, Terrassa i de la plaça Alfonso Comín i la calle Ripollés de Barcelona, volem posar de manifest​:

 • ​Com és ben conegut, des de fa mesos les comunitats de veïns i veïnes afectades per Azora/Lazora mantenim un conflicte obert contra aquesta SOCIMI degut al procés de renovació dels contractes de lloguer.
 • L’empresa Lazora no ha volgut establir en cap moment una negociació col·lectiva imposant clàusules de renovació totalment abusives i inhumanes; recordem les pujades de fins el 80% pels nous contractes i la signatura de condicions diferents pels 3 primers anys, amagant un contracte de 3 anys en un de 7, incorrent en frau de llei. Això ha estat així fins el punt que ​Lazora va decidir que expulsaria els veïns a la finalització del seu contracte. Recordem també el seus burofaxos intimidatoris en quant a les nostres pancartes denunciant els seus abusos.
 • En la situació provocada amb la pandèmia del COVID-19, l’estat d’alarma i el confinament general, el fons voltor Azora/Lazora ha tingut la brillant idea de posar-se en contacte amb els veïns i veïnes. D’una banda, ​pressiona amb una última oferta de renovació del contracte amb les mateixes clàusules abusives; ​i limita aquesta proposta contractual al temps de vigència de l’estat d’alarma​. D’altra banda, utilitza un llenguatge insultant i immoral quan publicita en premsa el seu interès per estudiar les situacions de vulnerabilitat dels seus llogaters, quan mai ha mostrat voluntat de negociació.Ho torna a fer quan, de nou, publicita desinfeccions per empreses especialitzades en les zones comuns dels nostres blocs. I, encara molt més, quan ens envia missatges relacionats amb les campanyes #LAZORATEAYUDA o #VIDINGENCASA, mostrant-nos indicacions d’activitat física-Ioga per fer aquests dies. Vol Azora/Lazora crear una imatge amable desprès del descrèdit resultant de les seves polítiques agressives? Necessitem desinfeccions o indicacions de com fer Ioga aquests dies? ​Vol saber Azora/Lazora el què realment necessitem?
 • Denunciem que Azora/​Lazora condiciona a les famílies a decidir el seu futur durant el període de confinament i pandèmia, seguint imposant pujades abusives i contractes de tres anys emmascarats en 7 anys. Només fa unes setmanes, es negaven a renovar els contractes que vencien els pròxims mesos i no donaven cap explicació a les famílies. Però just aquests dies, en plena crisi, la immoralitat i la falta d’empatia envers els seus llogaters arriba a uns extrems inimaginables. ​Així comuniquen la renovació a una familia que acabarà el seu contracte al juny​:

  …hemos tomado la iniciativa de poner en marcha un programa extraordinario de revisión de las condiciones de ​renovación mientras dure el estado de alarma​… En este sentido, nos es grato comunicarle las nuevas condiciones que se aplicarían durante los ​tres primeros años… ​si se acuerda la renovación antes de que finalice el estado de alarma​.

  Però això no té fi​: a una altra família li comuniquen que haurà d’acceptar i enviar documentació per gestionar un nou contracte en 24/48 hores. O quan a uns altres veïns, després de demanar la moratòria del lloguer, la resposta de Lazora és que aquests diners s’hauran de pagar en un any i amb un interès del 2%. Inaceptable.

  Formes i ​formes de pressió constant ​mitjançant burofaxos que generen confusió als llogaters: quan no especifiquen totes les condicions del contracte, quan amaguen paràgrafs amb lletra petita, quan comuniquen una pròrroga (legalitzada pel govern en estat d’alarma) i afegeixen a la mateixa les condicions abusives proposades amb antelació per una futura renovació i demanen que la pròrroga siga signada el més aviat possible. ​No és això coacció? No és això, de nou, frau de llei?

  Trobem ​intolerable i denunciable​, tant en el fons com en les formes, ​la política empresarial ​de Azora/Lazora. Es mostra com una empresa que ​canvia de directrius constantment pel que fa a les renovacions i condicions de contracte​, fent un ara sí -com jo vull- i ara no -per què jo vull-; ara sí i ara no.

 • Just en aquests moments, vivint aquesta crisi sanitària i econòmica, i com a comunitats de llogaters, ens preocupa la situació de moltes famílies que veuen els seus ingressos disminuits en aquests mesos, però també als propers. Les mesures imposades pel Real Decret 11/2020 seran insuficients per paliar una futura crisi habitacional.

Seguirem alçant la veu contra els grans tenidors d’habitatge que fins i tot en temps de crisi posen els diners per davant de les persones. Acabem amb una frase de Lazora desitjant-los, tanmateix, tornar a la normalitat tras superar aquesta crisi gràcies a la ​responsabilitat, col·laboració i ​unió de tots​. Seguint la seva prèdica, els ​exigim polítiques clares de renovació de contractes de lloguer i sense frau de llei; així com col·laboració per la resolució dels conflictes mitjançant la negociació col·lectiva.

#AzoraNegociaYa

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca