Fincas Gual es nega a renovar el contracte a un afiliat

La coneguda agència de gestió immobiliària Fincas Gual torna a entrar en conflicte amb el Sindicat de Llogateres en negar-se a renovar el contracte de l’Eduard sense cap mena de raó. L’Eduard viu sol en un pis al Carmel des de fa sis anys i en cap moment ha deixat de pagar, però Fincas Gual el vol fer fora de casa. Serà perquè l’Eduard està afiliat al Sindicat de Llogateres?

Fincas Gual fa molt de temps que ens coneix. Hem hagut de negociar molts cops perquè diverses veïnes han tingut problemes amb aquesta immobiliària. Durant l’any 2019 vam haver de lluitar per defensar dues famílies vulnerables amb menors, vam fer assemblees al bloc i una protesta a les oficines de la immobiliària. Durant la pandèmia dues veïnes més van afiliar-se al Sindicat atès que tenien dificultats per pagar el lloguer i una d’elles va aconseguir un lloguer social. Les negociacions sempre van resultar complicades amb aquesta immobiliària malgrat que el Sindicat de Llogateres sempre hem estat partidaris del diàleg i l’empatia.

L’octubre de 2021, l’Eduard va rebre un burofax que l’informava que la propietat del seu habitatge, la comunitat de béns Ávila Padilla C.B., no volia renovar el seu contracte i que havia de tornar les claus el 9 de desembre, però el company es va poder acollir a una pròrroga fins al 9 de juny.

Des del Sindicat denunciem que la immobiliària és coneixedora de la militància de l’Eduard i que la no-renovació del seu contracte és una clara represàlia. La resta de veïnes del bloc o bé estan dins de contracte, o bé han estat renovades. Val a dir que l’Eduard sempre ha estat al dia dels pagaments i que mai no ha tingut cap conflicte rellevant amb la propietat a banda de les circumstàncies ja esmentades. Denunciem també que, com passa sovint, la propietat no vol renovar el contracte perquè a Catalunya hi ha una llei que impedeix la pujada dels lloguers, i està esperant que aquesta llei caigui. S’estima més tenir pisos buits que garantir l’estabilitat de les persones llogateres. Actua amb la usura habitual.

Per tot plegat, exigim a la propietat que renovi el contracte de lloguer de l’Eduard per cinc anys i al mateix preu!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca