icona

Aquest és un joc de "tria la teva aventura". Et trobaràs davant diferents dilemes i hauràs de triar entre dues opcions movent la carta cap a la dreta o cap a l'esquerra.

L'objectiu del joc és aconseguir que el propietari no et faci fora de casa i no et pugi el lloguer.

icona
Allà expliquen que sí és legal que pugin el lloguer en un nou contracte, encara que sigui il·legítim. Que s'ha de canviar la Llei, però a part, es poden negociar pujades 0% a través d'accions de pressió amb el Sindicat. Diferents inquilines expliquen com han guanyat els seus casos batallant.
Massa merder, negociar solaUnir-me al Sindicat
icona
Se t'acaba el contracte en sis mesos. Al barri els lloguers han pujat molt, potser no et renoven. No saps si trucar a l'admistrador pot ser perjudicial....
Trucar administradorEsperar uns mesos
icona
El problema de les pujades del lloguer és que els sous no pujen. La set de beneficis de les immobiliàries, fons d'inversió i grans propietaris no té límits. I el nostre nivell de vida va baixant. Acceptant la pujada, no solucionaràs el problema. Només l'aplaçaràs.

La nostra alternativa és organitzar-se i lluitar. Potser no és l'opció més còmode, però funciona.

Torna a començarSortir
icona
L'administrador t'explica que renovaran, però augmentarà el preu. No et diuen quant perquè "el mercat és molt variable" i d'aquí sis mesos pot haver pujat.
Preguntar altres veïnesMirar l'Index de la Generalitat
icona
L'advocat et diu que la pujada és perfectament legal al ser un nou contracte. La L.A.U. estipula que "La renta será la que libremente estipulen las partes.". Que només tens dos opcions: acceptar la pujada o marxar del pis.
Marxar del pisAnar al Sindicat de Llogateres
icona
Et diuen que hi ha dos tipus de gestió. El servei d'índex (que val 11 euros) i la nota simple (que en val 3).
Servei d'índexNota simple, que és més barata.
icona
Passen els mesos i t'arriba un burofax de l'administrador dient que has d'abandonar el pis i entregar les claus tal dia.
Truco a l'administradorBusco un altre pis
icona
Si marxes de casa teva seràs una expulsada més. Nosaltres li diem desnonaments invisibles, perquè no marxem per voluntat pròpia, sinó per motius econòmics. El problema de l'augment dels lloguers no és d'un barri o d'una ciutat concreta. És general. Marxant de casa, no solucionaràs el problema. Només l'aplaçaràs.

La nostra alternativa és organitzar-se i lluitar. Potser no és la més còmode, però funciona.

Torna a començar
icona
L'Índex de Preus de la Generalitat únicament t'indica quina és la mitjana del preu de mercat. Allà apareix que un pis com el teu ha augmentat un 20% els últims 3 anys.
Ho podria assumirNo ho puc pagar
icona
Si no vols marxar del pis i no pots pagar aquest preu hauràs d'aconseguir que baixin el preu. Has sentit a parlar del Sindicat de Llogateres, però et fa por que el propietari s'enfadi.
Anar al SindicatNegociar sola amb l'administrador
icona
L'administrador et diu que no hi ha res a negociar. Que no és culpa seva, és el mercat. Si no t'agrada té una cua de persones disposades a pagar aquest preu.
Marxar del pisAcceptar pujada
icona
Un dels primers passos és buscar informació de la propietat. Sembla a ser que s'ha d'anar al Registre de la Propietat.
Passar de totAnar al registre
icona
L'administrador et diu que no et preocupis, que això ho envien a tothom. Que si vols poden renovar però que el preu pujarà 300€.
Serà legal? vols informar-te primer.
Contractar advocatAnar al Sindicat de Llogateres
icona
Les veïnes del bloc tenen la mateixa propietat. Algunes han firmat contracte fa poc amb un augment de un 40%. Altres els hi falta molt per firmar.
No ho puc assumirHo podria assumir

Clica!!