La Blanca i la seva família també es queden!

La Blanca i la seva família van recórrer al suport del Sindicat per poder negociar, en les condicions justes, quedar-se a la seva llar

La Blanca i la seva família viuen des de fa força anys a Barcelona. en un barri on han fet arrels i on els seus 2 fills menors van a escola. El preu del lloguer en aquest barri s’ha incrementat moltíssim, de la mateixa manera que arreu de la ciutat, on el lloguer mitjà ja ronda els 900€ mensuals. Després de tot aquest temps vivint al barri, la Blanca i la seva família han d’afrontar una decisió difícil : lluitar per quedar-s’hi pagant un lloguer just, o bé convertir-se en nòmades forçosos i cercar una altra casa, segurament en un altre barri o inclús marxar fora de la ciutat.

Aquest darrer mes de març, en aproximar-se la data per a la renovació del contracte del seu pis, la Blanca es va voler posar en contacte amb els administradors de la seva finca però per un motiu o altre mai estaven disponibles… la Blanca començava a tenir la sensació no volien rebre-la ni parlar amb ella. Després de molt insistir va poder contactar-hi i va ser llavors quan li van comunicar que els propietaris del seu pis no volien renovar-li el contracte perquè necessitaven recuperar el pis per “motius familiars”. En altres paraules, volien expulsar de casa seva la Blanca i la seva família tant si com no, i era tant era si estaven disposats a pagar una mica més de lloguer, o si tenien 2 nens petit a càrrec seu. Senzillament, no els volien renovar el contracte.

Davant d’aquesta situació la Blanca no va dubtar a posar-se en contacte amb el Sindicat de Llogateres i venir a explicar el seu cas a una de les nostres assemblees de la campanya #EnsQuedem. Allà va veure que el seu cas no era l’únic i que la solució passava per la lluita col·lectiva, els llogaters ja no estem sols! També va poder saber qui era el propietari del seu pis i si tenia altres finques : es tractava d’un petit propietari que obtenia rendes de diversos immobles. Aquesta informació va donar-li la força necessària per negociar amb els administradors la pròrroga per un any del seu contracte de lloguer que preveu la Llei d’Arrendaments Urbans vigent ara mateix, i a més a més  va aconseguir que els administradors es comprometessin verbalment a ampliar aquesta pròrroga per tres anys més!

Aquesta victòria però, és només una batalla més de la guerra : volem que la Blanca signi la renovació de 3 anys que li han promès i no pararem fins a aconseguir-ho, perquè ja som molts els que hem decidit que volem viure a casa nostra i que #EnsQuedem!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca