La Colònia Bausili es queda!

Les 4 veïnes de la Colònia Bausili amenaçades d’expulsió per finalització de contracte de lloguer han aconseguit una renovació fins al desembre del 2019. Fins el gener d’aquest any la nova propietat des del 2016, la inmobiliària Global Blue Center S.L. havia expulsat a totes les llogateres en acabar els seus contractes i tapiat les vivendes. Per això, les veïnes a qui vencia el contracte durant el 2018 es van apropar al Sindicat de Llogaters al rebre el burofax on se’ls comunicava la rescissió del contracte. Ho van fer acompanyades per les veïnes de renda antiga (un total de 9 contractes) que estaven preocupades per la manca d’informació entorn a la modificació urbanística de la Marina del Prat Vermell, que preveu l’enderrocament de la Colònia Bausili des de fa més de 10 anys.

Ara, després de mesos de negociació amb la propietat, assemblees veïnals, lluita i amb tres dels quatre pisos durant uns mesos fora de contracte, s’ha aturat l’expulsió de totes les persones llogateres que han lluitat per quedar-se a casa seva. Es tracta d’un total de 8 llogateres en aquests quatre pisos: dues persones grans i una adulta que viuen en solitari al seus pis i una familia jove amb dos infants (un d’ells nascut un nadó nascut aquest 2018). Dins d’aquest procés de lluita els veïns de la Colònia Baussili també es van reunir amb l’Ajuntament per exigir-li el compromís de mantenir-los informats dels avanços que es produeixin en la transformació urbanística del seu barri i el reallotjament de les llogateres de renda àntiga quan arribi el moment. De la mateixa manera, s’ha posat sobre la taula la possibilitat de protegir la Còlonia, un dels últims vestigis de l’arquitectura industrial de principis del segle XX al litoral barceloní, com a patrimoni de la mateixa manera que s’ha amb el Plus Ultra.

L’assemblea de veïns de la Colònia Bausili continuarà lluitant per a què els veïns amb contractes eventuals es puguin quedar fins el darrer dia abans de l’enderroc, si finalment no es pot evitar. De la mateixa manera, continuaran treballant, junt amb el Sindicat de Llogaters com fins ara, per a què es puguin quedar al barri passi el que passi amb la Colònia amb lloguers assequibles i involucrant tant la propietat de la Colònia com l’administració pública en una solució a llarg termini.

Aquesta victòria ha reforçat la seva convicció que la unió fa la força, i a partir d’ara estaran vigilants que tot el procés de reallotjament es faci respectant els drets dels inquilins i atenent a les necessitats de mobilitat de les persones grans que viuen a la Colònia.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca