La regulació fa baixar un 5,5% els preus de lloguer a Catalunya

El Sindicat de Llogateres envia un pastís d’aniversari a Idealista per celebrar-ho

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha fet públiques dades del mercat de lloguer del 2n trimestre de 2021 coincidint amb el primer aniversari de la regulació. Les dades mostren que ELS PREUS BAIXEN PER TERCER TRIMESTRE CONSECUTIU. En comparació amb l’últim trimestre previ a la regulació, els preus de lloguer ja han baixat una  mitjana del 5,5% als municipis regulats Catalunya. Als no regulats, la baixada és del 2,7%. En comparació amb l’any anterior, el preu del lloguer als municipis regulats ha baixat un 3%, mentre s’ha mantingut (-0,2%) als municipis no regulats.

MÉS ESTALVI PER LES LLARS: Les llars llogateres que han signat contractes durant la regulació en municipis regulats, paguen una mitjana de 44€ mensuals menys,  528€ menys anuals. Al municipi de Barcelona, l’estalvi és de 912€ l’any, 76€ mensuals.

LA REGULACIÓ NO DESINCENTIVA NOUS CONTRACTES: Tot i venir d’un trimestre rècord en número de contractes nous, el nombre de contractes signats baixa lleugerament a tot Catalunya. Molt més als municipis no regulats (7%) que als regulats (1%).

LA DIFERÈNCIA ÉS LA REGULACIÓ: Observant les diferències de preus en municipis molt semblants i propers, es pot veure que el factor diferencial que fa baixar els preus no és la COVID o el descens del turisme, sinó la regulació de preus. En relació al tercer trimestre de 2020, els preus han baixat un 7% a Blanes (regulat), però s’han mantingut a Lloret de Mar (no regulat). A Pineda de Mar (regulat), el descens és del 5%, però a Calella (no regulat) es limita a l’1%. La diferència també és clara entre Manlleu (regulat, -5%) i Torelló (no regulat, 0%), i és encara més pronunciada entre Olesa de Montserrat (regulat, -7%) i Esparreguera, on han augmentat un 4%.

ENVIEM UN PASTÍS A IDEALISTA PER CELEBRAR L’ÈXIT DE LA REGULACIÓ

Malgrat que l’empresa ha intentat boicotejar la regulació de preus publicant anuncis fraudulents -motiu pel qual ha estat sancionada- i difonent dades enganyoses, volem celebrar amb ella aquest èxit, ja que és una petita victòria que volem compartir. Es tracta d’un Carrot Cake en forma de casa, per remarcar la força taronja del Sindicat. La coberta està feta de fondant, que destaca la dolçor d’aquesta victòria contra l’especulació, i el -5’5% que presideix la casa destaca la baixada de preus que s’ha aconseguit amb la regulació. El pastís se sosté sobre una superfície de vegetació, per demostrar que defensar un habitatge digne és defensar la vida!

 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca