Lioness Inversiones s’avé a negociar amb les veïnes de la Casa Orsola

La comunitat de veïnes de la Casa Orsola i el Sindicat de Llogateres us informem que, arran la roda de premsa celebrada el passat 21 de desembre, on vam denunciar públicament la intenció de Lioness Inversiones d’expulsar de les seves llars les veïnes, l’empresa propietària ha manifestat a través d’un comunicat de premsa el seu compromís d’obrir una via de diàleg per trobar solucions consensuades. Així doncs, us compartim la resposta que avui hem fet arribar a la propietat.

La situació de les veïnes de la Casa Orsola no és un cas típic de gentrificació, és la realitat que pateixen milers de llogateres a l’Estat espanyol i que durant els últims anys ha provocat milers de desnonaments invisibles. Que un arrendador et pugui fer fora de casa de forma injustificada seria il·legal a la majoria de països europeus. Davant aquesta situació, està a les mans del Govern de la Generalitat posar remei a l’expulsió arbitrària de les veïnes de la casa Orsola i dels milers de llogaters del país.

És urgent l’aprovació d’una Llei d’Arrendaments Urbans on els contractes de lloguer siguin renovables automàticament que permeti l’arrendador recuperar l’immoble si hi ha incompliment de contracte o si el necessita per ús propi o d’algun familiar proper. Aquest mar jurídic ja és vigent a països com França, Alemanya i tots els països de l’entorn des de fa dècades. Aquest canvi, basat en la seguretat de tinença, és fonamental no només per donar seguretat a la ciutadania i aturar la sagnia dels desnonaments invisibles, sinó també per donar estabilitat al lloguer. A Alemanya, aquest canvi que es va impulsar l’any 1971, ha permès estabilitzar i estendre el sistema de lloguer (i no pas reduir-lo).

Dit això, des del Sindicat de Llogateres reafirmem el nostre compromís en l’acompanyament i la negociació entre Lioness Inversiones i les veïnes de la Casa Orsola per garantir que es trobin solucions justes per les llogateres, així com la nostra intenció de treballar per l’aprovació d’un marc legal que prohibeixi aquestes situacions injustes i garanteixi el dret a l’habitatge a Catalunya.

A l’atenció de Lioness Inversiones S.L.U., Carrer Àvila 60-64, 08005 Barcelona;

Valora Corporación Financiera, Carrer Àvila 60-64, 08005 Barcelona

Barcelona, 30 de desembre de 2021

En el present escrit les veïnes de la Casa Orsola juntament amb el Sindicat de Llogateres, us volem donar resposta a la nota de premsa que vau enviar als mitjans de comunicació el passat 23 de desembre.

En primer lloc, celebrem que Lioness Inversiones S.L.U. hagi trencat el silenci i comenci a comunicar-se amb les veïnes. Tanmateix, lamentem que ho faci a través dels mitjans de comunicació, i no donant resposta al darrer burofax que li vam enviar el passat 28 d’octubre convidant-la a seure en una taula de negociació composta per totes les parts implicades.

En segon lloc, volem deixar clar que aquest conflicte no neix fruit d’un malentès, tal com s’afirma en el vostre escrit. Neix en el moment en que se’ns trasllada via burofax i sense cap altra explicació, la voluntat de la nova empresa propietària de no renovar els nostres contractes de lloguer.

En tercer lloc, volem dir-vos que si les veïnes ens hem constituït i presentat públicament com a Casa Orsola, és perquè ens reiterem en la nostra voluntat d’encarar aquesta situació de forma col·lectiva i acompanyades del Sindicat de Llogateres. Sense aquest recolzament mutu i el suport del conjunt del veïnat, hauria estat impossible sortir de la situació d’angoixa en la que una es troba davant la possible pèrdua de la llar.

Finalment, agraïm que la propietat ens traslladi la tranquilitat i el compromís, no només de no expulsar a les veïnes, sinó també el d’emplaçar-nos a obrir vies de diàleg amb l’objectiu de trobar solucions consensuades. Per aquest motiu i acceptant la vostra invitació, us convidem a celebrar una reunió entre totes les parts el proper dijous 13 de gener a les 18h a la seu del Sindicat de Llogateres (C/Villarroel 10 Baixos, 08015, Barcelona). Estarem oberts a un canvi de data en cas que fos necessari.

Cordialment,

Casa Orsola

Sindicat de Llogaters i Llogateres, Acció Sindical

logo

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca