Què fer si no ens cobren el lloguer

 

COM CONSIGNAR SI NO TENIM UNA DENÚNCIA INTERPOSADA?

Consignar el pagament del lloguer als jutjats és una eina que ens serveix per seguir pagant cada mes quan la propietat no ens vol cobrar. El propietari o l’administrador poden no voler cobrar-nos per diferents raons: perquè estem fora de contracte, perquè l’empresa ha tancat o simplement com a tàctica per fer-nos fora. Seguir pagant és important quan estem donant una batalla contra la propietat. Però, com ho fem?

Hem de seguir els següents passos per ordre:

 

 1. Enviar a gestor / propietat un gir postal amb el lloguer del mes que volem abonar i guardar el comprovant d’enviament.

  Per poder enviar el gir postal s’ha d’anar a correus i facilitar el número de NIF / CIF del propietari / gestor. Amb aquest nombre el funcionari de correus comprovarà si la propietat / gestor s’ha donat d’alta en el registre digital de correus. En el cas que la propietat / gestora estigui en el registre s’envia el gir postal sense problema. En el cas que la propietat / gestora no estigui donada d’alta en el registre digital de correus no ens deixessin enviar el gir postal. Si ens trobem en aquesta última situació podem enviar un gir immediat.

  Quan s’envia un gir immediat el destinatari pot anar a cobrar els diners del gir a qualsevol oficina de qualsevol localitat espanyola, fins al dia 25 del mes següent. Per a què el receptor pugui recollir el pagament se li ha de facilitar un codi (localitzador) que se li dóna a l’emissor en el moment de l’enviament del gir. Enviaria aquest codi mitjançant una carta certificada amb justificant de recepció i adjuntaria un redactat en el qual es deixi clar el concepte del pagament (quantia del lloguer, mes abonat, direcció …).

  En el cas que no vagin a recollir el gir immediat en el termini previst per la normativa (dia 25 del següent mes), el gir serà retornat. És llavors quan podrem procedir a fer la consignació.


 2. En el cas que rebutgin el nostre pagament del lloguer mitjançant el gir postal / immediat, ens arribarà per Correus el comprovant de retorn / refús del pagament del gir postal / immediat.

  Si no estem a casa ens quan el carter ho porti, ens deixaran una notificació de Correus per anar a l’oficina indicada a recollir el gir postal / immediat retornat.


 3. Un cop tinguem el refús del pagament per gir postal / immediat, hem d’enviar un comunicat (Veure Document 1) a la gestora / propietat a través d’un d’aquests sistemes d’enviament: telegrama, fax, carta amb justificant de recepció, burofax … Aquest comunicat serveix per notificar de manera fidedigne a la gestora / propietat que es va a procedir a la consignació dels lloguers, el text s’ha d’enviar mitjançant un mètode que ens permeti tenir un certificat conforme la propietat / gestora l’ha rebut. És molt important que aquesta comunicació estigui dirigida a la mateixa persona / empresa i tingui la mateixa direcció que el gir postal enviat anteriorment, si no és així no ens deixaran consignar. Un cop el comunicat hagi arribat al destinatari per un dels sistemes anteriors, hem de guardar el resguard de recepció.

 4. Abans d’anar a jutjats a consignar hem d’emplenar un formulari (Veure Document 2).

 5. Anar a la Ciutat de la Justícia – Gran Via de les Corts Catalanes, 111, Edifici P, Panta 0 i lliurar:
   

  • 2 fotocòpies + l’original del comprovant d’enviament del gir postal 
  • 2 fotocòpies + l’original del comprovant de retorn / refuso del pagament del gir postal
  • 2 fotocòpies + l’original del resguard de recepció de la carta enviada per informar de la consignació del lloguer.
  • 2 fotocòpies + l’original del formulari per consignar.
  • Els diners del lloguer en efectiu
  • El DNI de la persona que consigna el lloguer.

 6. El/la funcionari/a de la Ciutat de la Justícia tramitarà la documentació i ens facilitarà un full amb un número de compte. Un cop la tinguem aquest número de compte hem d’anar a l’oficina del Banc Santander situada a -Carrer de l’Aprestadora, nº17, 08902 l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona-(està al costat de la Ciutat de la Justícia) i dirigir-nos a la finestreta de tràmits judicials, allà vam lliurar el full amb el número de compte juntament amb els diners del lloguer i acte seguit ingressessin el lloguer en el compte judicial i ens donaran el justificant de l’ingrés.

 7. Finalment hem de tornar a la Ciutat de la Justícia i lliurar al funcionari/a que ens ha atès anteriorment el justificant de l’ingrés que ens han donat a l’oficina del Santander.

 8. Tot el procediment anterior s’ha de repetir cada vegada que s’ingressa una mensualitat.


COM CONSIGNAR SI TENIM UNA DENÚNCIA INTERPOSADA?

Quan tenim una denúncia interposada per expiració del termini legal del contracte d’arrendament, en la mateixa se’ns facilita un número de compte vinculat al nostre procediment. Es pot anar ingressant els diners del lloguer en aquest compte.

L’ingrés es pot fer des d’una oficina del Banc Santander o telemàticament des del nostre compte bancari digital.

Quan es realitzi l’ingrés del lloguer és molt important que en apartat de “concepte de l’ingrés” es posi el número de referència de la denúncia (concepte). Un cop fet l’ingrés hem de guardar el comprovant de pagament.

Finalment s’envia un e-mail als jutjats titular de la nostra demanda adjuntant el comprovant de l’ingrés del lloguer, en què s’especifiqui el mes abonat, la direcció de l’habitatge, el quantia del lloguer, el nom del titular, el nombre de la demanda i el concepte.

 

Exemple:

Bon dia:

Informo que s’ha procedit a ingressar el lloguer del mes de ……… … amb import de …… …. € del pis situat en Carrer …………………… .CP: ………. (Barcelona), en el compte vinculat a la demanda ……………… .dirigida a ……………………… …

Concepte: …………………… …

Adjunto comprovant d’ingrés.

 
El número de compte vinculat a la nostra denúncia, el e-mail del jutjat que porta la nostra causa i el número de referència de la denúncia (concepte), estan a la part superior de la primera pàgina de la denúncia.

Si es té algun dubte es pot trucar al número de telèfon del jutjat que ens ha estat assignat, que també es troba a la capçalera de la denúncia.

Telèfon Oficina de Consignació de Rendes: 93 554 98 31

 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca