Més de 5.500 habitatges a Catalunya estan en mans de Blackstone

La Directa fa públiques en exclusiva les dades dels immobles residencials que acumula un dels fons d’inversió més grans del món a Catalunya, municipi a municipi.

Avui La Directa publica un reportatge on destapa un dels fons voltors amb més habitatges de Catalunya. Es pot consultar la seva ubicació en els 300 municipis de Catalunya a través d’un mapa interactiu. Blackstone acumula 6.633 propietats a Catalunya, un 84% de les quals són habitatges. Actualment, el valor residencial total de l’entramat empresarial a Catalunya arriba als 1.271 milions d’euros.

Les rendes de milers de famílies que paguen un lloguer a Blackstone viatgen a través d’una xarxa gegant de societats fins a arribar a la Cinquena Avinguda de Nova York. Allà es transformen en dividends i es reparteixen entre inversors de tot el món. Mentres, milers de famílies a Catalunya destinen més del 40% dels seus ingressos a poder pagar el lloguer i moltes acaben sent desnonades.

Tot i que Blackstone té la majoria de pisos en lloguer, està comunicant a moltes inquilines la intenció de no renovar contractes i manté procediments judicials oberts contra famílies. En l’actualitat, té uns 4.000 habitatges buits a Catalunya, segons l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Blackstone es nega a complir la llei

Malgrat a Catalunya comptem amb lleis com la 24/2015 o la recentment aprovada 1/2022, que protegeixen les llars vulnerables davant desnonaments, Blackstone fa tot el possible per incomplir-les i expulsar famílies de les seves llars de tota la vida.

És el cas de l’Ala i l’Alexander, qui viuen des de fa 15 anys en un pis de Blackstone amb el seu fill. Després de pagar molts anys d’hipoteca, van patir una dació en pagament i Blackstone els va oferir un lloguer que va anar augmentant de preu amb els anys, fins que tampoc van poder pagar-lo. Ara, la família porta temps demanant a Blackstone un lloguer social, al qual tenen dret segons la llei 24/2015. Però Blackstone s’hi nega, els ha ofert un lloguer en un pis que no reuneix les condicions d’habitabilitat i els vol expulsar de l’habitatge on porten 15 anys vivint.

L’única forma de combatre Blackstone és l’organització llogatera

Però al Sindicat de Llogateres hem dit prou, i estem organitzant-nos arreu els pobles i ciutats d’arreu Catalunya. Totes les llogateres d’Alquilovers, Budmac Investment, Anticipa Real Estate, Torbel Investments, Euripo Properties i Albirana Properties que vulguin defensar les seves llars davant abusos immobiliaris, pujades de lloguer o negatives a renovacions de contractes, poseu-vos en contacte amb el sindicat a blackstone@sindicatdellogateres.org.

També volem agraïr a La Directa la feina que ha fet amb el reportatge i campanya #DestapemBlackstone. Un equip d’aquest mitjà de comunicació independent ha destinat tres mesos a treballar les dades, ordenar-les, classificar-les, interpretar-les i comparar-les. Un total aproximat de 250 hores amb un cost d’uns 3.500 euros. Per això us animem a fer una aportació a La Directa a través d’una subscripció o una donació.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca