Victòria històrica: baixada de lloguer i renovació de contracte

Avui hem anunciat una victòria històrica amb el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca que marca un punt d’inflexió en aquest cicle de lluites contra les pujades abusives. El Jaume és el primer llogater de Barcelona que aconsegueix una baixada del preu de lloguer i una renovació del contracte.

Una immobiliària va comprar l’edifici del Jaume i va expulsar a tots els veïns. Van patir assetjament immobiliari durant un any. Fins que va dir prou: es va unir al Sindicat de Vallcarca i al Sindicat de Llogateres, va lluitar i avui podem anunciar que es queda a casa.

Ara ja no només parem expulsions i pujades de lloguer: també aconseguim lloguers de 7 anys a preu més baix. Gràcies, Jaume, per obrir-nos el camí i fer història. Gràcies també a les més de 1.000 famílies que aquest any s’han plantat davant de les pujades i les expulsions, desobeint la llei. És gràcies a la vostre valentia que avui ja podem començar a baixar el preu de lloguer.

El cas del Jaume demostra que el decret de lloguer que proposa el govern d’ERC i JxCAT és un decret farsa: els preus no pujaran més, han de baixar. És inacceptable que aquest decret vulgui fixar oficialment els actuals preus inflats, de bombolla, i promoure que puguin pujar fins un 10 i un 15%.

Aquí, a més, us expliquem el cas amb les paraules del propi Jaume:

<< Quan encara faltava més d’un any per la finalització del contracte de lloguer del meu habitatge al carrer Baró de la Barre nº 38, la propietària de l’immoble el va vendre tot sencer a Sun-Peak, SL, una companyia dedicada a la reforma i venda d’habitatges. Aleshores, després de cinc anys vivint en aquest pis, va començar l’infern aquella primavera del 2018. Primer van ser un seguit d’obres, inacabables, en els habitatges adjacents, a dalt, a baix, a esquerra, a dreta, que van acabar expulsant els meus veïns per la impossibilitat de viure en aquelles condicions d’estrès continuat  provocat per màquines perforadores, cops de mall i altres estris. L’empresa va compensar econòmicament dues famílies per tal d’accelerar la seva marxa, però jo no vaig acceptar, i fins i tot em van pujar el lloguer malgrat el deteriorament accelerat de les condicions de vida. Durant el juliol, del soroll van passar a tumbar prestatgeries per les vibracions i fins i tot a foradar una paret fins arribar a la meva cuina. Després van arribar les intromissions en la intimitat del meu habitatge amb l’excusa de les obres, que en realitat eren enganys per tal de mostrar l’habitatge a possibles comºpradors, durant un mes seguit a la tardor, fins que em vaig negar a acceptar aquesta pràctica i també els suborns que em van oferir per tal que hi accedís. Després van venir els talls de la línea telefònica, literalment, de l’aigua i de la electricitat, continuats, sense contemplacions, sense disculpes, orientats a un fi que ja es perfilava prou evident: l’expulsió. Després van continuar tota mena de intimidacions i molèsties personals, per telèfon o fins i tot en persona, per obra del director comercial d’aquesta empresa, erigit en principal figura d’aquest procés d’assetjament, que no dubto en qualificar de criminal.

Aclaparat per la situació i impotent, doncs la mateixa Guàrdia Urbana em va negar auxili quan em van tallar l’aigua sense avís previ, vaig començar a cercar ajuda i la vaig trobar aquell hivern en el Sindicat de Llogateres de Barcelona i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, el meu barri. Ells em van donar suport per tal d’afrontar aquella agressió contínua i aturar d’una vegada les intimidacions de tota mena. I certament ho van aconseguir. Com a resultat de la solidaritat i suport dels companys d’aquests col·lectius, finalment hem aconseguit tots plegats que Sun-Peak s’hagi avingut a signar un nou contracte d’arrendament de set anys i amb un preu inferior, que ha passat de 705 a 675 euros, aquest 17 de maig de 2019. >>

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca