VICTÒRIA: Ni augment de lloguer ni honoraris abusius, el Joan Carles es queda!

El Joan Carles és veí del barri de Sants des del 2010, porta 9 anys vivint a la seva llar actual.

Al 2016, el propietari del Joan Carles va passar a ser una Comunitat de Béns. En aquell any, va signar una renovació de 3 anys amb les Finques Gonseni. Poc després la propietat va canviar d’agent immobiliari i actualment l’intermediari és CBC Gestors. Aquest canvi, diu el Joan Carles, només li ha portat mals de cap.

Al març de 2019, un cop es va acabar la renovació del Joan Carles, CBC Gestors van enviar el burofax informant que el 31 de maig s’acabava el contracte i, per tant, el convidaven o bé a marxar de l’habitatge o bé a renovar el contracte. El Joan Carles mai havia comunicat la seva intenció de marxar de la seva llar, i així ho va fer saber a CBC Gestors.

Per a CBC Gestors, renovar el contracte significa una nova oportunitat per extreure renta al Joan Carles i colar-li noves clàusules. Entre altres coses, la renovació que li proposaven incloïa un augment del lloguer de 78€, és a dir una pujada del 12%, i a més havia d’assumir uns honoraris abusius de 937,75€.

En resum: després de 9 anys vivint a la seva llar, el Joan Carles no només havia d’acceptar una pujada del 25% sinó que també havia de pagar de nou uns honoraris desproporcionats pel simple fet de firmar un nou contracte. L’extorsió i el cinisme per fer negoci de qualsevol oportunitat de renovació no podia arribar més lluny.

El Joan Carles només volia negociar les noves condicions, doncs la seva llar patia greus desperfectes a la terrassa que des de feia anys reclamava que se li arreglessin, amb fotografies que ho demostren. No obstant, tot van ser negatives: les noves condicions no eren negociables. CBC Gestors va utilitzar totes les seves armes de pressió i xantatge psicològic al Joan Carles amb l’objectiu que firmés les noves condicions abusives.

El Joan Carles es va plantar i va venir a l’assemblea del Sindicat de Llogateres. Amb el suport de les gairebé 2.000 afiliades del Sindicat, el Joan Carles, no va firmar el contracte nou ni va entregar les claus de la seva llar.

Després d’un mes i mig fora de contracte, quina va ser la resposta de CBC Gestors? Han comunicat la pròrroga del contracte de lloguer per 1 any més, amb el mateix import que pagava fins ara. El sentit comú s’imposa: l’habitatge és un dret, no un negoci. 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca