A judici per intentar negociar la renovació d’un contracte de lloguer

Dimecres 4 de desembre a les 9h ens concentrem davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona en un gest de rebuig a lintent de criminalització del moviment per l’habitatge. Paral·lelament 4 companyes de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia i del Sindicat de Llogateres compareixeran en un judici on un propietari les acusa de coaccions i amenaces per defensar el dret a l’habitatge.

Les denúncies es van interposar al jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona a la primavera, arran la voluntat del Sindicat de Llogateres i l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia de intentar seure a parlar amb la propietat de la llar d’una de les famílies organitzades en aquests sindicats. Les imputades són el Jaime Palomera (portaveu del Sindicat de Llogateres), el Pablo (Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia) i el Juan i la Lívia, llogateres de les dues organitzacions.

La negociació i l’entesa han sigut sempre les nostres màximes alhora de defensar el dret a l’habitatge davant tota mena de propietaris. Val a dir que aquesta recepta ha permès que en els últims 3 anys més de 1000 famílies organitzades no hagin hagut de marxar de casa i s’hagi pogut arribar a acords amb les propietats.

Els multipropietaris mitjans i grans, locals, amb noms i cognoms, que acumulen més de 5 propietats i fins a 50, són un gruix molt important de rendistes amb pràctiques abusives i que exerceixen una pressió molt forta sobre els llogaters de Barcelona. No ens referim a bancs i fons voltors, ni tampoc a persones o famílies que compten amb tres o quatre habitatges i en relloguen per arribar a final de mes. Parlem d’especuladors amb molts habitatges que no només viuen dels nostres sous, sinó que no tenen cap mena d’empatia cap a les milers de persones que pateixen la bombolla dels lloguers.

Creiem que és aberrant que la llei permeti als multipropietaris expulsar unilateralment als llogaters sense aportar cap motiu de pes, com ara la necessitat de la propietat (o parents de primera línia) a fer un ús directe de l’immoble per viure-hi. Creiem també aberrant que els rendistes puguin fixar el preu que vulguin sobre un bé de necessitat bàsica com és l’habitatge sense cap mena de restricció. I és per això que volem canviar les lleis que permeten que això funcioni així. Però mentre fem pressió per canviar les lleis, ens organitzem per defensar el dret a tenir una llar i exigim un tracte digne i d’igualtat amb la propietat.

En aquest cas, la manca d’empatia de la propietat l’ha portat no només a no voler negociar una renovació de contracte, sinó també a denunciar-nos, a judicialitzar un conflicte basat en la necessitat d’habitatge. Aquests fets suposen tota una campanya de criminalització cap a totes aquelles que ens manifestem i defensem el dret a l’habitatge. És una forma d’atacar el dret de negociació de tots els llogaters que estan patint pujades de lloguer i amenaces d’expulsió en un marc legislatiu totalment desfavorable. És un intent d’aniquilar el camp de drets en matèria d’habitatge que hem obert mitjançant la protesta pacífica i la denúncia pública de l’especulació.

Des de l’Oficina Popular d’Habitatge de Gràcia i el Sindicat de Llogateres, seguirem defensant el dret a l’habitatge. Seguirem exigint la regulació de preus, aturant desnonaments, combatent l’especulació i organitzant-nos. Seguirem posant el dret a l’habitatge i la vida, per sobre del privilegi d’unes poques a poder especular.

logo oficina habitatge gracia

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.
Política de cookies

Tanca